|
2023-11-28 19:28:45, kedd
|
|
|
Mellrákmegelőzési tippek - színes táplálkozás, mozgás, időszakos böjt, fitoösztrogének
Való igaz, hogy nagyon sok minden hatással van az egészségünkre. Amilyen táplálékokat fogyasztunk, mindenképpen meghatározza, hogy milyen egészségi állapotnak örvendünk. Mint ahogyan az is meghatározó, hogy mozgunk, sportolunk-e, mennyit alszunk, minőségi-e ez az alvás, hogyan reagálunk a stresszre és milyen eszközeink vannak az elme megnyugtatására. Mindezek nagyon hatékonyak lehetnek például az emlőrák megelőzésében is.
Sokan kedvelik a paleo étrendet, hiszen alacsony zsírtartalmú és szénhidráttartalmú ételeket foglal magába. Márpedig sok tanulmány írta már le, hogy a zöldségekben gazdag, szénhidrátokban korlátozott és egészséges, növényeken alapuló étrend milyen fontos lehet az egészség megőrzése szempontjából. A hozzáértők szerint nagyon lényeges, hogy színesen táplálkozzunk, azaz minél több színes táplálék szerepeljen a tányérunkon. Minél változatosabban étkezünk, annál kisebb lesz az esélye a betegségek létrejöttének. A zöldségek és gyümölcsök olyan fitokemikáliákban is bővelkednek, amelyek csökkentik a rákos betegségek kialakulásának esélyeit.
Sokan kérdezik, hogy szükséges-e kiegészítőket szedni?
Ez sok mindentől függ, azonban azt tudnunk kell, hogyha nem táplálkozunk egészségesen, szedhetünk akármilyen kiegészítőket, önmagukban nem lesznek elegendőek az egészségünk fenntartásához.
Milyen táplálékokat fogyasszunk, hogy elkerüljön bennünket például az olyan komoly betegség, mint az emlőrák?
Konkrét recept nincs erre, az azonban tény, hogy sokféle táplálék rendelkezik rákellenes hatásokkal. Például a hal, a halolaj és a len omega-3 zsírsavakban bővelkedik. Az omega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő hatással bírnak és így nagy szerepük lehet az emlőrák kockázatainak csökkentésében is. A lenmag lignánt is tartalmaz, a lignánok pedig fitoösztrogénként működnek az emberi szervezetben.
Az olívaolaj és a diófélék egyszeresen telítetlen zsírokban gazdagok, amelyek szintén csökkenthetik az emlőrák kockázatait.
A keresztesvirágú zöldségek fitokemikáliákban bővelkednek, beleértve a szulforafánt, a flavonokat és az indol-3-karbinolt. Ezek a vegyületek befolyásolják az ösztrogénszintet, potenciálisan csökkentve az emlőrák kockázatait.
Fitonutriensekben bővelkedik még a hagyma, a fokhagyma, a kurkuma, a gomba, a spenót, a spárga. Ezek a táplálékok is a rákellenes élelmiszerek csoportját színesítik.
Nagyon fontos az emlőrák elkerülése érdekében, hogy ne süssük túl a húsféléket és kerüljük a sózott, füstölt és pácolt húsokat. Ne fogyasszunk túl sok kalóriadús ételt és italt. Mellrák szempontjából különösen oda kell figyelnünk az alkoholfogyasztásra is.
A szervezetünknek néha szüksége van bizonyos időközönként böjtre. Ugyanis amikor eszünk, a szervezetünk hormonokat szabadít fel, ami a zsírraktározást segíti. Ennek elkerülése érdekében néha jólesik, ha időszakos böjtöt tartunk. A böjt egyébként a rákos betegségek megelőzésében is .
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Natúr kezelések |
|
Címkék: ösztrogénszintet, változatosabban, zsírraktározást, megnyugtatására, fitoösztrogének, szervezetünknek, keresztesvirágú, szénhidrátokban, csökkentésében, fenntartásához, kialakulásának, potenciálisan, létrejöttének, kiegészítőket, befolyásolják, kockázatainak, szempontjából, táplálkozzunk, egészségünkre, csökkenthetik, megelőzésében, szervezetben, zsírsavakban, időközönként, zsírtartalmú, szervezetünk, szulforafánt, meghatározza, zöldségekben, táplálékokat, táplálkozunk, mindenképpen, élelmiszerek, egészségesen, egészségünk, bővelkednek, elme megnyugtatására, emlőrák megelőzésében, paleo étrendet, zöldségekben gazdag, egészség megőrzése, hozzáértők szerint, betegségek létrejöttének, rákos betegségek, egészségünk fenntartásához, olyan komoly, azonban tény, omega-3 zsírsavak, emlőrák kockázatainak, lenmag lignánt, lignánok pedig, emberi szervezetben,
|
|
|
|
elme megnyugtatására, emlőrák megelőzésében, paleo étrendet, zöldségekben gazdag, egészség megőrzése, hozzáértők szerint, betegségek létrejöttének, rákos betegségek, egészségünk fenntartásához, olyan komoly, azonban tény, omega-3 zsírsavak, emlőrák kockázatainak, lenmag lignánt, lignánok pedig, emberi szervezetben, diófélék egyszeresen, emlőrák kockázatait, keresztesvirágú zöldségek, vegyületek befolyásolják, rákellenes élelmiszerek, emlőrák elkerülése, szervezetünknek néha, szervezetünk hormonokat, zsírraktározást segíti, böjt egyébként, ösztrogénszintet, változatosabban, zsírraktározást, megnyugtatására, fitoösztrogének, szervezetünknek, keresztesvirágú, szénhidrátokban, csökkentésében, fenntartásához, kialakulásának, potenciálisan, létrejöttének, kiegészítőket, befolyásolják, kockázatainak, szempontjából, táplálkozzunk, egészségünkre, csökkenthetik, megelőzésében, szervezetben, zsírsavakban, időközönként, zsírtartalmú, szervezetünk, szulforafánt, meghatározza, zöldségekben, táplálékokat, táplálkozunk, mindenképpen, élelmiszerek, egészségesen, egészségünk, bővelkednek, kockázatait, fogyasztunk, táplálkozás, tányérunkon, egyszeresen, szerepeljen, rendelkezik, meghatározó, korlátozott, fogyasszunk, csökkentik, betegségek, rákellenes, színesítik, hozzáértők, elkerülése, húsféléket, csoportját, táplálékok, egészséges, növényeken, gyümölcsök, kalóriadús, önmagukban, sportolunk, flavonokat, bővelkedik, vegyületek, telítetlen, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 5403
- e Hét: 30294
- e Hónap: 61780
- e Év: 266481
|
|
|